någonstansivärlden

Elins reseblogg =)

SANTA MARTA + TAGANGA + COSTENO BEACH

Publicerad 2017-05-03 02:50:06 i Allmänt,

I Santa Marta stannade vi en vecka. Vi hittade ett schysst hotell där vi trivdes och på dagarna solade vi. Här blev det också en del fest. En kväll påväg hem fick jag smaka på det "riktiga sydamerika" vilket var mindre roligt men som tur var gick det bra ändå. 
Vi besökte en nationalpark här och fick se en myrslok, eller åtminstone något som var väldigt likt. Så häftigt! Annars har vi inte gjort något speciellt här direkt egentligen. Bara tagit det lugnt. =) 
Är inte speciellt mycket att göra i staden. 

TAGANGA + COSTENO BEACH + DJUNGELN

Vi bodde en natt i Taganga. Vi ville väl se den lilla staden och så ville jag dyka bara för att det var så billigt. Jag visste att jag inte skulle få se någonting spektakulärt jämfört med vart jag dykt tidigare men jag älskar känslan av att vara under ytan så pass mycket att jag tyckte det var värt det ändå. Älskar att få dyka ner i en annan värld, älskar att allt är tyst och att man inte kan prata med varandra. Och att bara få glida förbi alla koraller och fiskar som nyfiket stirrar tillbaka. En speciell känsla helt klart. Gillar det bara mer och mer för varje dyk. 🙏🏼 

Staden Taganga var inget att hänga i granen dock, verkligen inte!!
När vi kom fram till hostlet (som iofs var väldigt najs) så gav receptionisten oss en karta och kryssade över vägar där man inte kunde gå för att det var för farligt. Och att vi måste ha lämnat stranden innan solnedgången. Man ba yey.... efter 17 lämnade vi inte hostlet för att vara på den säkra sidan, hehe.


Två nätter bodde vi på Costeno Beach, det finns bara två hostel där och en enorm, tom strand. Här var det bara chill. Vi solade, låg i hängmattorna, tog massage och åt så god mat!! Eftersom hostlet är det enda som finns äter man alla måltider där givetvis och dom plingade i en klocka när maten var klar. Sedan åt alla i princip samma mat (veg & icke veg) och man satt vid långbord och åt alla tillsammans. Haha himla festligt! Kändes som man var i skolan igen typ. 😅 Här har vi fått den bästa maten hittills i sydamerika och det var verkligen så efterlängtat!! Så besviken på maten här faktiskt... Är svårt för oss att hitta bra mat vilket jag inte trodde det skulle vara...
Iaf, vi sov under palmtak utan väggar i ett 32bäddsrum med myggnät. Ni tycker säkert det låter hemskt men faktiskt så var det väldigt trivsamt ändå! 

Sedan åkte vi ytterligare 20 minuter längre bort från Santa Marta med motorcykeltaxi. Till ett precis nyöppnat hostel som är beläget vid en flod i djungeln. Här var det nästan samma sak, om möjligt ännu mer känsla av skolmatsal haha! Det var dock lite mindre här och det kändes som att alla pratade med alla mer här. Vi hade bara "tid" för en natt här men efter att ha tillbringat den i en hängmatta på grund av att det är billigaste alternativet på hela jävla 90kr så kände vi att det ändå räckte. ;-) 
Var ändå roligt att se stället! Och så kan vi bocka av att ha sovit i hängmatta hehe...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela