någonstansivärlden

Elins reseblogg =)

KOTA KINABALU

Publicerad 2016-01-30 06:18:41 i Allmänt,

Hej bloggis!!
Sjukt dålig uppdatering eftersom bloggappen typ är sämst så går inte så bra att lägga upp inlägg..
Här kommer ett långt ett med uppdatering om vad vi haft för oss iaf. :) 
 
Just nu befinner vi oss på en buss från Sepilok till Kotakinabalu. Det stinker fisk på bussen, vi har inget benutrymme och de spelar svinhög musik som i princip gör det omöjligt att sova. Vägen går dessutom genom berg typ, svängar hit o dit. Livet som backpacker är inte alltid lika superfancy med andra ord. Men men, någon gång är vi väl framme! ;-)
 
Vi har varit ute och dykt på öarna Sipadan o Mabul vilka är rankade bland topp tio i världen. 
Vi bodde i hyddor på vattnet, hela "byarna" var uppbyggda på vattnet. Vår hade en stor tank under sig som hela tiden slog i i takt med vågorna så det skakade ganska duktigt ibland, haha! Vi bodde där 5 dagar så kändes i princip som om vi befann oss på en båt jämt o allt gungade. 
Evelina o Hampus tog sitt dykarcert och Stoffe tog advanced. Så nu kan vi dyka allihopa, sjukt kul!
Dykningen var sinnes, vart man än kollade var det sköldpaddor o hajar. Korallerna var också helt fantastiska. Man kan åka dit under bättre väderförhållanden och då ha bättre sikt och bla chans att se hammarhajar. Får bli nästa gång, en anledning att komma tillbaka! :-)
 
Förutom att dyka så drack vi smuggelwhiskey med lokalbefolkningen på kvällarna. Sjöng ABBA - dancing Queen under bar himmel och dansade så det gungade ännu mer. ;-) livet är allt fantastiskt!
 
Efter detta har fyra av oss (Stoffe fegade ur, haha) besökt djungeln!
Vi har åkt en massa båt på floden, vandrat i djungeln och haft fullspäckat schema faktiskt. 
Ännu en gång bodde vi i en "hydda" men denna gång över ett träsk, haha.
Vi har alltså fått somna till lätena av grodor, cikador, vildkatter, fåglar, ugglor, apor, råttor osv. lite speciellt men sovit har vi sån tur va gjort ändå! 
 
En kväll hade vi night trekking så vi vandrade alltså rakt ut i djungeln I MÖRKRET. För att bland annat leta efter pytonormar o kobror... Måste ändå erkänna att här va till och med jag lite nojig, haha!
Dock hade vi "otur" och fick inte se någon orm. Vi är dock lika glada för det. ;-)
 
Vi har fått se en hel del annat dock, 2 helt vilda orangutanger som är extremt sällsynt att se, näsapor i mängder, krokodiler(sjukt coolt!!!), uttrar, massa andra apor, varaner, en flying fox (ja jag vet, finns ens såna? Men ja, tydligen) och sedan en massa färgglada fåglar med långa näbbar och en massa örnar o coola ugglor.
Vi har med andra ord haft väldigt mycket tur och fått se det mesta.
 
Nu längtar vi alla efter en dusch och efter ett hotell dit vi har en nyckel, eller ännu bättre: en dörr. Haha!
 
I djungeln var man tvungen att lämna in sina värdesaker och lägga allting som luktade något i lådor. Inte pga tjuvar utan pga aporna och råttorna. Lite charmigt ändå. 
 
Får se när detta går att publicera, beror helt på internetet. Sitter o skriver i anteckningar så att jag bara kan lägga upp det när det går. Just nu är klockan 22.30 och vi har knappt någon aning om hur långt vi har kvar. Bussen vränger åt höger o vänster o musiken dunkar.
 
Hoppas ni alla har det bra därhemma, puss o kram skumbanan!
 
bildeg kommer när internet är bättre o tillåter det :( har massor så så tråkigt..

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela