någonstansivärlden

Elins reseblogg =)

LIMA

Publicerad 2017-03-14 03:36:39 i Allmänt,

(Inlägg skrivet i lördags) 


Dags för uppdatering! 


Våra dagar i Lima flög förbi och nu sitter vi redan på bussen påväg därifrån! 


Lima var så långt ifrån vad vi kunnat föreställa oss!! Det är en jättefin stad med mycket fina byggnader, skyskrapor, torg, gallerior osv osv. Det kändes mer som att vara i typ Australien faktiskt. Oväntat för att vara Peru, det var iaf inte en sån bild vi haft av Peru innan. 


Vi har ägnat dagarna åt att se olika stadsdelar av Lima och lite shopping har vi unnat oss också. Finns så bra butiker att vi skulle vilja köpa allting därinne men det var jävligt dyrt också, tyvärr...


På kvällarna har vi äntligen festat! Och vi har haft så roliga kvällar. Alla förfestar tillsammans i hostlets bar sen går alla ut tillsammans till klubbarna så det är riktigt roligt och vi har träffat massor av roligt folk. Varmt är det också så vi trivs som sjutton!! 


Nu sitter vi på bussen mot Mancora som är en kuststad som vi hört mycket gott om. Ska bli så najs att få tillbringa dagarna på stranden och nätterna dansandes på en bar. ;-) 




Vi skulle ha åkt till en lagun som är jättefin men vi kände att vi inte pallade faktiskt. Det ligger på 5000 meters höjd vilket innebär risk för höjdsjuka igen (nu är vi ju nere på 0 m igen lixom) samt att det ju är svinkallt där. Så vi kände inte för det nu. Känns riktigt tråkigt att missa det men man kan inte hinna göra exakt allt heller. En anledning att komma tillbaka till Peru. =) Gillar verkligen Peru änsålänge och landskapet är helt fantastiskt!! Vi åkte en sträcka längs havet i solnedgången med sanddyner på andra sidan. Sååå himla fint!! 


Vi sitter längst fram på andra våningen i bussen så vi har najs panoramaview. Nu är det dock svart utanför och jag borde sova. Ligger efter med lite sömn, man går ut till klubbarna kl 01.00 så blir rätt sena nätter när man festar hehe. 




Bussarna är sån lyx med egen tv och man får mat på dom också. =) Bättre än långflyg! Dock missade vi tydligen att boka "sängbuss" den här gången så det är lite segt men men om 11h ska vi vara framme nu, totalt tar resan 19h. Om den kommer fram i tid dvs. Allt är sydamerikatid här borta haha. 


Puss o kram på er skumbanan 💋 


En bild från Ica 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela