någonstansivärlden

Elins reseblogg =)

MEDELLIN

Publicerad 2017-05-03 02:48:47 i Allmänt,

Vi stannade i Medellin i fem nätter. Bodde först på ett hostel i ett 8bäddsrum som var rätt dyrt. När det började närma sig helgen och också påsk så var det mesta fullbokat. Vi stod ute på gatan i el poblado och "festade", (vilket alla gör där). Vi stod och pratade med några tyskar om att vi inte hade något boende dagen därpå och då dyker en man upp från ingenstans: "jag äger ett hostel. Kom dit!".


Haha, så jäkla random. Men sagt o gjort, vi gick dit dagen efter och fick ett privatrum billigare än vad vi betalat för hostelsängen. Riktig tur hade vi med andra ord! 




Medellin ligger på 1500meters höjd och det är alltid "vårväder" som råder där, dvs. Sydamerikas vårväder så när det var soligt var det ändå ca 28 grader. På nätterna sjönk det till kanske 20-22? Med andra ord ganska perfekt väder för att utforska en storstad. Staden är omgiven av berg och det är faktiskt väldigt vackert. =) 


Det finns massor utav köpcentrum, parker, restauranger osv. 


Vi shoppade rätt mycket! Men hur lätt är det att låta bli när det är samma affärer som hemma och nästan halva priset?! Önskar nästan  att vi skulle avsluta vår resa i Medellin så man kunde shoppa massor. =) 


Vi har varit i botaniska trädgården, besökt olika shoppingcenter, besökt matmarknader, festat, gått på bio och också bara chillat. 


Vi tyckte om staden även om den inte slår Lima. ;-) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela