någonstansivärlden

Elins reseblogg =)

GALAPAGOS DAG 3 2a APRIL

Publicerad 2017-04-04 15:30:34 i Allmänt,

Idag har vi varit iväg och dykt båda två! 
Började dagen med en två timmars båttur till öns norra del och där väntade två timmars vandring för att få se bluefooted + redfooted boobies! Vad sjuttsingen är det kan jag tänka mig att ni tänker nu. Det är fåglar med blå respektive röda fötter. Vi fick förklarat för oss att det egentligen inte alls är deras fötter som är färgade utan att dom ser ut så på insidan(!!), deras hud är med andra ord transparent och hela deras kroppar är röda/blåa om dom inte skulle ha fjädrar! Sååå himla häftigt!! Aldrig hört något liknande! 
Vi fick också förklarat för oss att under parningssäsongen så bygger hanarna bon och sätter sig sedan och visslar på honorna. När det väl kommer en hona så dansar dom för varandra och om dom tycker om varandra så tar någon av dom upp en liten pinne och ger till den andra. Om den andra tar emot har dom bestämt att dom ska para sig. Rätt sjukt va? 
DET BÄSTA av allt var att vi fick se exakt detta!! Fåglarna/alla djur är så himla orädda för människor här, de bryr sig inte ett dyft om att det står tio personer tre meter bort lixom. Så vi fick se hela deras parningsdans och när dom lyfte upp pinnen till varandra. Kändes som att vi var med på ett program på animal planet. =) 
Inte nog med det så fick vi se flera fåglar som ruvade på sina ägg. Dessutom fick vi se ca två dagar gamla fågelungar och ungar som var några veckor!! Hur maxad vandring? Kunde inte begära mer 🙏🏼 Snacka om att vi fick uppleva mycket av dessa "boobies" (haha).

Sedan var det dags för dykning!! På första dyket hann vi inte mer än dyka ner innan några bebissjölejon började leka med oss. De gjorde cirklar i luften, dök upp och ner, kom rakt emot oss och väjde i sista sekund osv. HELT AMAZING! Sån fantastisk känsla alltså!! Det bästa är att det är dom som väljer att komma till oss för att leka, precis som det borde vara, ett val för alla djur!  
Resten av dyken var inte så jättespeciellt men den där stunden hade redan gjort det värt! Vi såg dessutom superstora marble rays och eaglerays så ja när jag tänker efter så var dyken väldigt bra ändå! ;-) 

Det är verkligen helt fantastiskt att vara här och jag försöker verkligen njuta av varje sekund. Är så himla glad för att jag äntligen är här! Det flyger seriöst pengar men jag vet att jag inte kommer att tänka på det alls när jag tänker tillbaka. Bara att få se och uppleva sjölejonen är så värt det!! 

Imorgon ska vi göra lite gratissaker hehe innan vi åker vidare till nästa ö Santa Cruz! Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela