någonstansivärlden

Elins reseblogg =)

FÖRLÅT BLOGGEN

Publicerad 2017-04-04 15:04:27 i Allmänt,

Nu har det gått utför på riktigt med bloggandet alltså. Sorry för det!!
Mest ledsen är jag för att det inte finns något att läsa om våra awesome veckor i Peru!
Sist jag skrev var vi ju påväg mot Lima igen (well, det inlägget publicerade jag ju dock nu...). Kan ju säga att vi inte ångrade för en sekund att vi åkte tillbaka till Lima! Det var värt den dyra flygbiljetten alla gånger! Älskar verkligen Lima och kan lätt tänka mig att bo där under nått år eller så. Så fin kuststad med bra väder och awesome fest! Vi har festat väldigt mycket och vi har träffat så mycket roliga människor och verkligen haft the time of our life!! 
Dock så har ju Peru haft/har jättestora översvämningar, den största bara 40 minuter från där vi var. Vi märkte inte av det på vädret eller såg några översvämningar dock så var det lite kris med dricksvatten och vi var utan rinnande vatten i fem dagar! Nästan hela Lima stod utan vatten och det var förjävligt. Vi klarade oss bra för vi fick duscha hos en nybliven kompis som märkligt nog hade vatten i deras lägenhet. Men på hostlen var det så äckligt med ospolade toaletter osv. 
Ska verkligen inte klaga dock. Många i Peru har dött och jag vet inte ens hur många som förlorat sina hem för att inte tala om alla djur som spolats bort. Vi har sett hemska bilder på nyheterna och vi träffade en del som åkte och hjälpte drabbade. Hela landet var drabbat, inga bussar skulle gå på flera veckor pga förstörda vägar och machu Picchu var stängt ett tag också. 
Tillslut när vi sorgligt nog bestämt oss för att lämna Lima var vi då tvungna att flyga ut. Det suger lite att ha fått lägga så många mer tusenlappar på flyg för att det inte gått att åka buss. Men som sagt, vem är jag att klaga. 
Vi flög iaf till Quito i Ecuador. Upp i bergen igen med andra ord, 2800m upp igen snark... Vi hade 9 grader och regn och vi vantrivdes ärligt talat! Vi hade bokat två nätter på ett hostel (kom dit ca 01 på natten) men vi sov bara första natten, gick ut och såg oss omkring, kollade upp Galapagos samt bussar till montanita och bestämde oss för att dra på kvällen! Vi spenderade ca 16h i Quito och sov kanske 9 av dom, haha. Ingen vi har träffat har gillat Quito heller så vi är inte ensamma om det. 
Vi drog till montanita en vecka istället. En liten kuststad som vi också älskade! Såå fina solnedgångar, fin strand, roliga människor och bra party, hehe. Så vi hade en riktigt rolig vecka i montanita också och äntligen har vi fått tillbaka vår bränna som vi tappade någonstans i Bolivia! ;-) Sen flög vi alltså till Galapagos och nu har jag äntligen uppdaterat er om allt, tjoooho👏🏼👏🏼 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela